+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu | 30% KEDVEZMÉNY A VIRÁGHAGYMÁKRA: KUPON30

+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu | 30% KEDVEZMÉNY A VIRÁGHAGYMÁKRA: KUPON30

Liliomok

A liliom (Lilium) a liliomfélék családjába tartozó hagymás növény, mely ma már számtalan változatban megtalálható. A virágszín- és formagazdagságnak, valamint csodálatos illatának köszönhetően a kertek nyári királynője. 

Kínálatunkban igyekeztünk az egyes fajtákat kategóriákba sorolni a könnyebb áttekinthetőség érdekében. Egy körültekintő összeválogatással akár egész nyáron át virágozhatnak egymást váltva kertünkben.

A hagymák ültetésénél ügyeljünk arra, hogy legalább a hagyma méretének kétszerese legyen az ültetési mélység, de az óriás fajtákat akár mélyebbre is tehetjük annak érdekében, hogy később ne dőljenek el. Jó vízelvezetésű talajba ültessük, ha szükséges lazítsuk a talajt. Tavasszal lassan oldódó táppal biztosítsuk a fejlődést, szárazabb időszakokban öntözzük.

Tapasztalataink szerint a tavasszal ültetett hagymák is teljes mértékben virágoznak már az ültetés évében. Ehhez a szükséges táp kijuttatása és az öntözés azonban elengedhetetlen. A növények magassága az első évben eltérhet a megjelölt méretektől.