+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu | VIRÁGHAGYMA ELŐRENDELÉS - SZÁLLÍTÁS OKTÓBERTŐL!!!

+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu | VIRÁGHAGYMA ELŐRENDELÉS - SZÁLLÍTÁS OKTÓBERTŐL!!!

Minőség és fajtaazonosság

Az általunk forgalmazott növényekre, virághagymákra és egyéb termékekre minőségi és fajtaazonossági garanciát vállalunk:

Minőségi garancia

A csomag átvételét követően ellenőrizze le a csomag tartalmát, a vásárolt növények, virághagymák minőségét. Felhívjuk figyelmét, amennyiben a csomag átvételét követően 24 órán belül nem jelzi a növény/szaporító anyag minőségi hibáját, ilyen jellegű kifogást ezt követően már nem tudunk elfogadni, a helytelen tartásból/tárolásból eredő károkra garanciát nem vállalunk, ezek biztosítása a vevő felelőssége. Amennyiben egy növény tartásával kapcsolatban bizonytalan keressen minket és segítünk.

Élőnövény rendelése esetén a csomagot felnyítva kérjük ellenőrizze a csomag tartalmát, ha abban sérülést tapasztal, kérjük fotózza le a csomag felnyítását követően és a csomagból kivéve is a növényt. A növények szállításból eredő sérülésére ennek hiányában nem tudunk jótállást vállalni. Csomagolásnál, különösen élő növényeknél különös figyelmet fordítunk azok megfelelő rögzítésére, de a szállítás viszontagságaiból adódóan ennek ellenére is előfodulhat a növényeknél sérülés.

Virághagymák rendelése esetén kérjük ültetés előtt ellenőrizze a hagymák minőségét, ha azoknál rendellenességet tapasztal kérjük fotókkal mellékelve keressen minket e-mailben. A virághagymákat érkezéskor és csomagoláskor is átnézzük, de ennek ellenére is előfordulhat, hogy kifogásolható állapotú hagymát kap kézhez.

Amennyiben a csomag kézbesítésekor a csomag külső felületén súlyos sérüléseket tapasztal, kérjük csomagját ne vegye át.

Fajtaazonossági garancia

A hagymások és egyes növények fajtaazonosságára az első virágzás idején derül fény, így amikor egy virághagymát vagy nem virágzó növényt vásárolunk még nem láthatjuk az adott fajta jellegzetességeit.

Számunkra fontos a fajtaazonosság, így erre az első virágzási idényig garanciát vállalunk. A fajtaazonossági garancia ebből adódóan akár több év is lehet, az erre vonatkozó információkat az egyes termékeknél feltűntetjük. 

A színkártyával érkező import cserepes növényekre színazonosságot nem vállalunk (pl. csereps jácint, csereps amarillisz, szín szerint jelölt, de értékesítésnél nem virágzó növények). Az erre vonatkozó információ az érintett termékeknél külön feltűntetésre kerül.

Pénzvisszafizetési garanciánk a csomag kézhezvételétől számított 14 napig él, így a nem fajtaazonos növények, hagymások árának 50%-a elfogadható panasztétel esetén levásárolható webáruházunkban.

Amennyiben webáruházunkban rendelt növényeknél a fajtaazonosság nem áll fenn, kérjük rendelésszámával és fotókkal mellékelve keressen minket e-mailben.

Dísznövénymagok

A dísznövénymagok csíraképességét ellenőrizzük, a webáruházba csak olyan dísznövénymagok kerülnek fel értékesítésre, melyek legalább 80%-ban csíraképesnek mutatkoztak. A dísznövénymagok csíráztatásának sikere a vevő felelőssége, a csíráztatás körülményeit sem befolyásolni, sem ellenőrizni nem tudjuk, így a sikertelen csíráztatásért felelősséget nem tudunk vállalni.

Csomagküldés

Csomagküldésnél igyekszünk a legmegfelelőbb növényeket kiválasztani. A növények esetleges hibája esetén az alábbiak szerint járunk el:
A növények minőségére garanciát vállalunk. Ha a növényen található esetleges hiba, elváltozás a meghirdetett terméknél feltűntetésre kerül, a vevő a jelzett hibákért a minőségi garanciát nem érvényesítheti. A grancia érvényesítése érdekében fontos a megfelelő képanyag készítése a csomag, majd a növény kibontását követően is. A növényeken észlelt hibát a csomag átvételét követő 2 napon belül kérjük jelezni, ezt követően a minőségre irányuló panaszt már nem tudunk elfogadni. A minőségi garancia személyes átvétel esetén csak az átvétel időpontjáig érvényes, a növények minősége átvételnél ellenőrizhető.
Téli szállítás esetén fázásra garanciát nem vállalunk. Melegítő tasakot biztosítunk, de a hideg időszakban kérjük ennek tekintetében rendeljenek (a növények fagykáraiért felelősséget nem vállalunk).
1. Ha a csomag átvételét követően, a csomagot kibontva a növényen, egyéb szaporítóanyagon olyan elváltozás tapasztalható, mely a növény életét jelentősen befolyásolja (pl. rothadás), a növény árát  és a szállítási díjat (amennyiben csak egy növényt rendel egészben vagy több növény esetén arányosan) visszatérítjük. Visszatérítés esetén visszautalás vagy levásárlás választható.
2. A meghirdetett növények között vannak egyedi növények, melyből a képen látható példány kerül megvásárlásra, illetve vannak nagyobb számban rendelkezésre álló növények, ilyenkor a növényről "mintaképet" lát feltűntetve.  A meghirdetett növényeknél feltüntetjük melyek "mintadarabok" és egyedi példányok.
2/a. Egyedi növény esetén a képen látható példányt kapja kézhez, mely esetben csak minőségi garanciát tudunk biztosítani a fentebb leírtak alapján (1.pont).
2/b. "Mintadarabok" esetén egy a képen lévő vagy ahhoz nagyban hasonló növényt kap kézhez, mely esetben a fentebbiek szerint részletezett minőségi garanciát vállalunk. "Mintadarabok" esetén amennyiben nem elégedett a kézhez kapott növénnyel, de az a meghirdetett terméknek megfelel visszavásárlást biztosítunk, mely esetben a visszaszállítás költségét Önnek kell állnia, csomagolásnál legalább olyan gondossággal kell eljárnia, ahogyan a csomagot megkapta. A termék amennyiben a "Mintadarab"-tól jelentősen eltér, azon olyan elváltozás tapasztalható, mely előre nem volt feltűntetve, de az elváltozás a növény életét nem befolyásolja, a fentebb részletezett visszavásárlást vagy a növény értékének 25%-os visszatérítését biztosítjuk. Visszatérítés esetén visszautalás vagy levásárlás választható (a szállítási díjra nem terjed ki).
2/c. Előfordulhat, hogy a szállítás során sérül a csomag, mely a gondos csomagolás ellenére is kárt okozhat a növényekben. Fontos, hogy ebben az esetben a csomagot felnyítva (mielőtt a növényeket a csomagból kivenné) fotókkal dokumentálni kell. A szállításból eredő esetleges károkra csak ebben az esetben tudunk garanciát biztosítani az 1. és 2/b. pontban leírtak alapján.