Minőség és fajtaazonosság

Az általunk forgalmazott növényekre, virághagymákra és egyéb termékekre minőségi és fajtaazonossági garanciát vállalunk:

Minőségi garancia

A csomag átvételét követően ellenőrizze le a csomag tartalmát, a vásárolt növények, virághagymák minőségét. Felhívjuk figyelmét, amennyiben a csomag átvételét követően 24 órán belül nem jelzi a növény/szaporító anyag minőségi hibáját, ilyen jellegű kifogást már nem tudunk elfogadni, a helytelen tartásból/tárolásból eredő károkra garanciát nem vállalunk, ezek biztosítása a vevő felelőssége. Amennyiben egy növény tartásával kapcsolatban bizonytalan keressen minket és segítünk.

Élőnövény rendelése esetén a csomagot felnyítva kérjük ellenőrizze a csomag tartalmát, ha abban sérülést tapasztal, kérjük fotózza le a csomag felnyítását követően és a csomagból kivéve is a növényt. A növények szállításból eredő sérülésére ennek hiányában nem tudunk jótállást vállalni. Csomagoásnál, különösen élő növényeknél különös figyelmet fordítunk azok megfelelő rögzítésére, de a szállítás viszontagságaiból adódóan ennek ellenére is előfodulhat a növényeknél sérülés.

Virághagymák rendelése esetén kérjük ültetés előtt ellenőrizze a hagymák minőségét, ha azoknál rendellenességet tapasztal kérjük fotókkal mellékelve keressen minket e-mailben. A virághagymákat érkezéskor és csomagoláskor is átnézzük, de ennek ellenére is előfordulhat, hogy kifogásolható állapotú hagymát kap kézhez.

Amennyiben a csomag kézbesítésekor a csomag külső felületén súlyos sérüléseket tapasztal, kérjük csomagját ne vegye át.

Fajtaazonossági garancia

A hagymások és egyes növények fajtaazonosságára az első virágzás idején derül fény, így amikor egy virághagymát vagy nem virágzó növényt vásárolunk még nem láthatjuk az adott fajta jellegzetességeit.

Számunkra fontos a fajtaazonosság, így erre az első virágzási idényig garanciát vállalunk. A fajtaazonossági garancia ebből adódóan akár több év is lehet, az erre vonatkozó információkat az egyes termékeknél feltűntetjük. 

A színkártyával érkező import cserepes növényekre színazonosságot nem vállalunk (pl. csereps jácint, csereps amarillisz). Az erre vonatkozó információ az érintett termékeknél külön feltűntetésre kerül.

Pénzvisszafizetési garanciánk a csomag kézhezvételétől számított 14 napig él, így a nem fajtaazonos növények, hagymások árának 50%-a elfogadható panasztétel esetén levásárolható webáruházunkban.

Amennyiben webáruházunkban rendelt növényeknél a fajtaazonosság nem áll fenn, kérjük rendelésszámával és fotókkal mellékelve keressen minket e-mailben.

Dísznövénymagok

A dísznövénymagok csíraképességét ellenőrizzük, a webáruházba csak olyan dísznövénymagok kerülnek fel értékesítésre, melyek legalább 80%-ban csíraképesnek mutatkoztak. A dísznövénymagok csíráztatásának sikere a vevő felelőssége, a csíráztatás körülményeit sem befolyásolni, sem ellenőrizni nem tudjuk, így a sikertelen csíráztatásért felelősséget nem tudunk vállalni.

Csomagküldés

Csomagküldésnél igyekszünk a legmegfelelőbb növényeket kiválasztani. A növények esetleges hibája esetén az alábbiak szerint járunk el:
A növények minőségére garanciát vállalunk. Ha a növényen található esetleges hiba, elváltozás a meghirdetett terméknél feltűntetésre kerül, a vevő a jelzett hibákért a minőségi garanciát nem érvényesítheti. A grancia érvényesítése érdekében fontos a megfelelő képanyag készítése a csomag, majd a növény kibontását követően is. A növényeken észlelt hibát a csomag átvételét követő 2 napon belül kérjük jelezni, ezt követően a minőségre irányuló panaszt már nem tudunk elfogadni. A minőségi garancia személyes átvétel esetén csak az átvétel időpontjáig érvényes, a növények minősége átvételnél ellenőrizhető.
Téli szállítás esetén fázásra garanciát nem vállalunk. Melegítő tasakot biztosítunk, de a hideg időszakban kérjük ennek tekintetében rendeljenek (a növények fagykáraiért felelősséget nem vállalunk).
1. Ha a csomag átvételét követően, a csomagot kibontva a növényen olyan elváltozás tapasztalható, mely a növény életét jelentősen befolyásolja (pl. rothadás), a növény árát  és a szállítási díjat (amennyiben csak egy növényt rendel) visszatérítjük. Visszatérítés esetén visszautalás vagy levásárlás választható.
2. A meghirdetett növények között vannak egyedi növények, melyből a képen látható példány kerül megvásárlásra, illetve vannak nagyobb számban rendelkezésre álló növények, ilyenkor a növényről "mintaképet" lát feltűntetve.  A meghirdetett növényeknél feltüntetjük melyek "mintadarabok" és egyedi példányok.
2/a. Egyedi növény esetén a képen látható példányt kapja kézhez, mely esetben csak minőségi garanciát tudunk biztosítani a fentebb leírtak alapján (1.pont).
2/b. "Mintadarabok" esetén egy a képen lévő vagy ahhoz nagyban hasonló növényt kap kézhez, mely esetben a fentebbiek szerint részletezett minőségi garanciát vállalunk. "Mintadarabok" esetén amennyiben nem elégedett a kézhez kapott növénnyel, de az a meghirdetett terméknek megfelel visszavásárlást biztosítunk, mely esetben a visszaszállítás költségét Önnek kell állnia, csomagolásnál legalább olyan gondossággal kell eljárnia, ahogyan a csomagot megkapta. A termék amennyiben a "Mintadarab"-tól jelentősen eltér, azon olyan elváltozás tapasztalható, mely előre nem volt feltűntetve, de az elváltozás a növény életét nem befolyásolja, a fentebb részletezett visszavásárlást vagy a növény értékének 20%-os visszatérítését biztosítjuk. Visszatérítés esetén visszautalás vagy levásárlás választható (a szállítási díjra nem terjed ki).
2/c. Előfordulhat, hogy a szállítás során sérül a csomag, mely a gondos csomagolás ellenére is kárt okozhat a növényekben. Fontos, hogy ebben az esetben a csomagot felnyítva (mielőtt a növényeket a csomagból kivenné) fotókkal dokumentálni kell. A szállításból eredő esetleges károkra csak ebben az esetben tudunk garanciát biztosítani az 1. és 2/b. pontban leírtak alapján.
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.