+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu  TAVASZI VIRÁGHAGYMA ELŐRENDELÉS - SZÁLLÍTÁS ÁPRILISBAN!  

+36204464655 | info@kiralykertkerteszet.hu  TAVASZI VIRÁGHAGYMA ELŐRENDELÉS - SZÁLLÍTÁS ÁPRILISBAN!  

Kardvirágok

A kardvirág (Gladiolus) az egyik legismertebb nyári hagymás növény, mely a kert díszeként vagy vágottvirágként is megtaláható a hétköznapokban. A jellegzetes egy oldalra néző virágfüzéreit alkotó virágok egyes fajtáknál akár a 10 cm-es átmérőt is elérhetik.

A hagymákat a fagyok elmúltával napos helyre ültessük, a hagyma átmérőjénél négyszer mélyebbre. A magasabb, nagyvirágú fajták sajnos még ebben az esetben is támasztékot igényelhetnek a virágok súlya miatt. A legszebb látványt csoportosan érik el, így egy fajtából ültessünk 6-8 hagymát egymástól 15-20 cm-re.

Elvirágzást követően a virágszárakat vágjuk vissza. Az első fagyok előtt szedjük fel a hagymákat, a leveleket hagyjuk leszáradni és tegyük hűvös, fagymentes helyre.

A virágzási időszak meghosszabítható, ha májustól hetente/kéthetente ültetjük ki a hagymákat, így egymást követően fognak virágozni és vágottvirágunk is folyamatosan lesz . Kínálatunkban megtalálja a nagyvirágú, pillangóvirágú és törpe fajtákat, valamint botanikai fajokat is.